Ai toate motivele să îți faci următorul consult oftalmologic la Iris Optic

Vederea este cel mai important dintre simțurile noastre. Aproximativ 80% dintre toate impresiile senzoriale pe care le avem, le obținem grație ochilor. De aceea, e de prisos să spunem cât de important este să avem grijă de ei.

Conform recomandării Colegiului Optometriștilor, fiecare dintre noi ar trebui să facă un control oftalmologic sau optometric din doi în doi ani. În situația în care a fost constatată existența unei probleme, intervalul dintre două verificări ar trebui să fie redus la un singur an. Când vine vorba despre copii, recomandarea specialiștilor este ca vizita la oftalmolog să se facă în fiecare an, sau chiar din șase în șase luni. Astfel, micile dezechilibre pot fi depistate din timp înainte de a apărea probleme serioase.

Consultul ochilor, un prilej pentru depistarea unei plaje largi de afecțiuni

Principalul obiectiv al unui examen oftalmologic constă în determinarea dioptriilor. Însă acesta este doar vârful aisberg-ului. Testele oculare constituie un bun prilej pentru depistarea unei plaje foarte largi de afecțiuni. Dintre acestea, o bună parte—ca de exemplu cataracta, glaucomul sau degenerescența maculară—sunt, din sfera oftalmologiei.

Însă altele, ca de exemplu diabetul sau hipertensiunea arterială, reprezintă boli de sistem. Ele pot fi depistate ca urmare a unei astfel de investigații, deoarece primele semne ale acestor maladii constau în anumite modificări ale vaselor de sânge situate în zona din spate a ochilor. Prin urmare, oftalmologul poate identifica apariția unor probleme foarte serioase, înainte ca simptomele cele mai bine cunoscute ale respectivelor boli să înceapă să se manifeste.

Suspecții de serviciu: vârsta și excesul de timp petrecut în fața ecranelor

În intervalul 40–60 de ani se petrec cele mai mari modificări la nivelul performanțelor vizuale. Din punct de vedere statistic, e perfect normal ca după o anumită vârstă să apară anumite dificultăți la citit, sau chiar dureri de cap atunci când se exagerează cu această activitate.

Acesta este un proces perfect fiziologic, și nu trebuie să producă spaime nimănui. Singurul lucru care trebuie făcut în momentul în care apar primele semne ale deteriorării vederii—sau durerile de cap produse de prea mult citit—este o programare la un consult oftalmologic.

Neplăceri la nivelul ochilor pot apărea și atunci când folosim în mod abuziv ecrane digitale. Indiferent dacă este vorba despre calculatorul personal, despre tabletă sau smartphone, ecranele emit așa numita lumină albastră. În exces, aceasta produce atât tulburări de somn, cât și ceea ce se cheamă oboseala digitală a ochilor, fenomen adesea asociat cu fenomenul de uscare a ochilor, precum și cu multe alte probleme din sfera oftalmologică.

Evident, cel mai în măsură să constate eventualele dezechilibre produse de expunerea la ecrane, și să recomande remediile potrivite este tot medicul oftalmolog.

Iată câteva motive pentru care să îți faci la noi următorul consult oftalmologic

Suntem unul dintre numele cu cea mai mare vechime din piața bucureșteană a serviciilor optice. Primul punct de lucru Iris Optic a fost deschis în luna martie a anului 1992. Prin urmare, brandul nostru are deja mai mult de trei decenii. În această perioadă, numărul de pacienți care a avut—și are în continuare—încredere în noi, a crescut încontinuu. Această lucru demonstrează în primul rând faptul că ne facem treaba foarte bine.

În afara consultațiilor optometrice, în fiecare dintre cabinetele noastre oferim în mod gratuit consultații oftalmologice efectuate de medicul specialist. Acestea includ cele mai importante genuri de investigații: examenul fundului de ochi, tensiunea oculară și determinarea dioptriilor.

În portofoliul nostru se găsesc cele mai importante branduri de rame, de lentilele, precum și de ochelari de soare și lentile de contact. Plaja de prețuri pe care o acoperim este foarte generoasă: avem atât produse destinate segmentelor premium și super-premium, cât și produse mai accesibile, pentru zona medie și cea economică.

Avem propriul laborator de montaj de lentile și reparații de ochelari, dotat cu tehnologie de ultimă oră. De aceea, viteza cu care putem să îți livrăm ochelarii preferați, echipați cu lentilele de care ai nevoie este maximă. Marea majoritate a ochelarilor sunt gata de purtare în intervale record. De multe ori, nu ne trebuie mai mult de zece minute pentru a finaliza un montaj. Cu toate astea, pentru a evita neprevăzutul, termenul pe care îl oferim este de cel mult 48 de ore. Excepția este reprezentată de ochelarii cu dioptrii mai rare (sub -6 sf și peste + 6 sf) și de lentilele progresive.

Încredere de care ne bucurăm din partea clienților noștri este cel mai bun indicator al competenței noastre. Faptul că avem clienți care ne-au rămas fideli timp de trei decenii și au orientat spre noi și restul membrilor familiei, este o dovadă solidă a faptului că ne facem bine treaba, iar piața înțelege și apreciază acest lucru.

Etapele unui consult efectuat la Iris Optic

După ce vei trece pragul uneia dintre locațiile noastre, vei fi preluat de unul dintre colegii noștri și vei fi condus la consultație.

Anamneza reprezintă pas al examinării. Medicul oftalmolog sau optometristul, îți va pune un set de întrebări, în principal în legătură cu istoricul tău medical. Răspunsurile tale îl vor ajuta să înțeleagă mai bine care sunt nevoile tale din punct de vedere oftalmologic, și să își calibreze sugestiile.

Pasul următor constă în determinarea aproximativă a dioptriilor cu ajutorul optotipului. Dioptria exactă va fi identificată cu ajutorul ochelarilor de probă.

Apoi se vor efectua celelalte două teste ale consultului: fundul de ochi și tensiunea oculară. În urma lor, specialistul va putea să își facă o imagine completă despre starea de sănătate a ochilor tăi, și va avea la îndemână elementele necesare pentru a stabili diagnosticul.

În discuția finală, el îți va spune dacă ai nevoie de ochelari de vedere, și dacă e cazul, îți va prescrie anumite tratamente sau îți va recomanda să faci alte investigații.

Prin urmare, ce mai aștepți? Programează-te chiar acum, la un consult oftalmologic gratuit la Iris Optic.