Lentile de soare polarizate

Soluția ideală împotriva reflexiilor puternice

Atunci când reflexiile violente ale unor suprafețe ca: apa, zăpada, nisipul, sticla sau vopseaua mașinilor întâlnesc ochiul, vorbim despre strălucire. Acest efect produce anumite distorsiuni. El poate modifica adevărata culoare a obiectelor și, în cazuri extreme, le poate face mai dificil de observat.

Pentru a preveni eventualele neplăceri care ar putea apărea datorită acestor distorsiuni, se recomandă purtarea unor ochelari de soare cu lentile polarizate.

Lentile de soare polarizate

Strălucirile, un inamic periculos mai ales pentru șoferi

Reflexiile fulgurante—sau strălucirile—pot avea anumite efecte nefaste pentru oricine. Însă în cazul conducătorilor auto, acestea pot fi de-a dreptul dezastruoase. Există nenumărate situații în care motivul producerii unor accidente de circulație cu urmări dintre cele mai grave, a fost acea clipă de orbire provocată de o reflexie prea puternică.

Acest gen de situații pot fi evitate prin purtarea de ochelari de soare polarizați. Grație lor, șoferii sunt protejați împotriva acelor clipe de orbire asociate strălucirilor, și astfel, pot evita anumite pericole.

Lentile de soare polarizate

Principiul de funcționare al ochelarilor polarizați

Pe scurt, filtru polarizat nu permite razelor de lumină orientate orizontal să ajungă până la ochi.

Undele orizontale de lumină sunt cele pe care majoritatea suprafețelor de lumină le reflectă atunci când provoacă strălucire. Ochelarii polarizați permit doar trecerea undelor verticale. Blocarea undelor orizontale de lumină este mecanismul grație căruia cel care optează pentru ochelari echipați cu astfel de lentile să scape de efectele neplăcute ale reflexiilor.

Lentile de soare polarizate

Avantajul lentilelor polarizate față de lentilele de soare obișnuite

Ca dispozitiv de protecție împotriva luminii ultra violete, ochelarii de soare polarizați nu prezintă niciun beneficiu în comparația cu ochelarii de soare obișnuiți. Însă marele lor avantaj este că, în situațiile în care ochii îți sunt atacați de un fascicul puternic de lumină, distorsiunile sunt mult mai mici, iar tu poți vedea simțitor mai bine. noastre digitale (monitoarele calculatoarelor, ale tabletelor și ale telefoanelor) poate avea ca afect ceea ce se poate numi oboseala digitală a ochilor.

Alte situații ideale pentru purtarea ochelarilor de soare polarizați: pescuitul, drumețiile și zăpada

Pentru pescari, ochelarii de soare polarizați—și mai ales modelele sport—pot fi de un real ajutor. Cu ajutorul lor, ochii sunt protejați împotriva strălucirii reflectate de suprafața apei, în momentele cele mai importante.

Lentile de soare polarizate

Iubitorii de drumeții montane sunt o altă categorie pentru care este recomandată folosirea ochelarilor de soare cu lentile polarizate. Aceștia își vor dovedi utilitatea mai ales în momentele în care ajung în locuri expuse, cum ar fi vârfurile munților, și mai ales în condiții de zăpadă.

Brandurile de lentile de soare polarizate din portofoliul Iris Optic

În oferta noastră vei găsi lentile produse de cele mai importante nume din acest domeniu. Avem soluția optimă pentru tine, indiferent de bugetul pe care vrei să îl investești în următoarea ta pereche de ochelari de soare cu lentiă polarizată.

essilor
Rhein Vision
hoya
zeiss