Lentile progresive

Reducere 30% pentru lentilele progresive

O singură pereche de ochelari pentru toate distanțele

Prin adoptarea lentilelor progresive sau multifocale , purtătorul rezolvă cu o singură pereche de ochelari probleme pentru care, până acum, ar fi avut nevoie de trei prescripții. Folosind acest tip de lentile, performanțele vederii sunt corectate cu un singur dispozitiv atât pentru activitățile desfășurate la apropiere, cum ar fi lecturarea unei cărți, cât și pentru munca la distanță medie, de exemplu pentru consultarea unui site web pe laptop, și pentru activități ca de pildă conducerea unui autovehicul, care necesită claritate în privirea la distanțe mai mari.

lentile progresive

Avantaje față de lentilele bifocale

Soluția tradițională pentru a corecta cu aceeași pereche de ochelari vederea la apropiere și pe cea la distanță sunt lentilele bifocale. Acestea au ca semn distinctiv un decupaj în partea de jos. Probabil ți le amintești din copilărie, întrucât ele echipau ochelarii pe care bunica îi folosea ca să poată citi. Jumătatea superioară este cea responsabilă pentru vederea la distanță, iar jumătatea inferioară, cea cu pastila decupată, pentru vederea la apropiere.

Lentile progresive

Lentilele progresive se prezintă mai bine din punct de vedere estetic, întrucât nu au acea linie vizibilă care să le împartă în două. În plus, deoarece lentilele bifocale sunt asociate cu vârsta înaintată, lipsa liniilor vizibile de demarcație ca lentilele progresive să pară similare cu lentilele cu vedere unică, purtate înainte de apariția prezbiopiei.

Trecerea la ochelarii cu lentile progresive necesită o perioadă de adaptare

Cei care nu au folosit până acum lentile progresive, trebuie să ia în considerare o scurtă perioadă de acomodare. Aceasta este necesară, deoarece creierul are nevoie de un mic interval ca să se poată adapta la modul de funcționare al acest tip de dispozitiv.

Adaptare poate să varieze de la câteva ore, pentru persoane mai receptive din acest punct de vedere, până la aproximativ două săptămâni. În această perioadă, efectele secundare pot include dureri de cap și amețeli. Recomandarea specialiștilor este ca de îndată ce vreunul dintre aceste simptome își face apariția, ochelarii cu lentile progresive să fie îndepărtați pentru o scurtă perioadă de la ochi, și puși la la loc doar după ce neplăcerile au dispărut, sau s-au diminuat în mod considerabil.

lentile progresive

Abandonul, urmat de revenirea la o rețetă mai veche sau la un alt tip de design de lentile (bifocale sau trifocale) va avea ca efect doar prelungirea perioadei de adaptare la lentilele progresive.

Statistica este optimistă

Majoritatea producătorilor oferă o rată de acceptare a lentilelor progresive între 90% și 98%. Iar în ceea ce privește experiența companiei noastre, numerele arată și mai bine: rata de non acomodare în rândul pacienților noștri este undeva în jur de 1%.

Brandurile de lentile porgresive din portofoliul Iris Optic

Experiența noastră în domeniul ochelarilor cu lentile progresive se întinde pe aproape trei decenii. Iar furnizorii cu care lucrăm reprezintă cele mai puternice nume din piața de profil.

essilor
Rhein Vision
hoya
zeiss

Formular de contact – Lentile Progresive

Suntem aici ca să te ajutăm. Te rugăm să completezi formularul de mai jos, ca să avem datele tale de contact și câteva informații despre oferta care te interesează.