Lentile heliomate

Protecția de care ai nevoie împotriva radiației ultra violete

Într-o anumită măsură este ușor impropriu să vorbim despre lentile heliomate. De fapt este vorba despre un tratament care se poate aplica oricărui tip de lentilă— monofocală, bifocală sau progresivă—care permite modificarea culorii acesteia, în funcție de intensitatea luminii.

Lentile heliomate

Lentila heliomată protejează ochii împotriva luminii puternice

Motivul pentru a fost fost creat acest tip de lentilă este protejarea ochilor împotriva efectelor nocive produse de lumina de intensitate mare.

Radiația ultra violetă (UV) are efecte nefaste asupra tuturor structurilor de la nivelul ochiului. Leziunile corneene, cataracta și degenerarea maculară sunt doar câteva dintre efectele cronice posibile ale expunerii la razele UV și toate au drept consecință scăderea performanțelor vederii.

Expunerea îndelungată la soare puternic are efecte până și asupra pleoapelor—organe care sunt protejate de cel mai subțire strat de piele din întregul corp. Daunele cauzate de excesul de ultra violete includ uscarea acestora, apariția ridurilor, pierderea elasticității acestora și apariția de pete pigmentare.

Lentile heliomate

Mecanismul de funcționare al lentilelor heliomate

În momentul în care lentilele lentilele fotocromatice sunt expuse la lumina UV, miliardele de molecule fotocromice din interiorul lentilei încep să își schimbe structura. Drept urmare a acestei reacții, lentilele se întunecă, iar radiația ultra violetă este blocată.

Astfel, indiferent de vreme, la ochi ajunge doar cantitatea optimă de lumină, iar efectele nefaste ale excesului UV sunt anulate.

Când se recomandă purtarea lentilelor fotocromatice?

În mod firesc, vara este sezonul în care lumina are intensitatea cea mai mare. Drept urmare, purtarea lentilelor heliomate are cel mai benefic efect tocmai în acest anotimp.

Însă radiația UV nu este un fenomen care, printr o lege nescrisă a calendarului, să aparțină în mod exclusiv verii. Chiar dacă nu are aceeași intensitate, efectele ei nocive asupra ochilor se fac simțite în fiecare zi însorită, indiferent de anotimp. Prin urmare, purtarea de ochelari cu lentile heliomate reprezintă o idee bună, indiferent de sezon.

Lentile heliomate

Ultimul argument pe care îl aducem în favoarea adoptării lentilelor heliomate este confortul.

Cel care optează pentru ele, nu va mai fi nevoit să poarte asupra sa, în afara ochelarilor de vedere și o pereche de ochelari de soare.

Brandurile de lentile porgresive din portofoliul Iris Optic

Experiența noastră în domeniul ochelarilor cu lentile heliomate se întinde pe aproape trei decenii. Iar furnizorii cu care lucrăm reprezintă cele mai puternice nume din piață.

essilor
Rhein Vision
hoya
zeiss