Ochelari ieftini? Nu mereu o alegere bună.
ianuarie 8, 2020
Ochelari ieftini? Nu mereu o alegere bună.

„Trebuie să îți cumperi ochelari și ai văzut că poți să cumperi în piață sau online la prețuri foarte mici? Sau poate ai văzut standurile acelea cu ochelari de soare la 20 de lei și te-ai gândit să îi iei? Până la urmă, de ce ai arunca sute de lei când există alternative la preț mult mai mic?”

Cu toții încercăm să evităm să cheltuim bani munciți cu greu fără rost și tocmai de aceea trebuie să ținem minte că, și în cazul ochelarilor, ofertele prea bune că să fie adevărate, de cele mai multe ori, nu sunt. Da, e posibil să economiști pe moment niște bani, dar pe termen lung, cel mai probabil, vei ieși în pierdere.

 

1.Ochelarii ieftini pot să îți facă mai mult rău decât bine.

Ochelarii de soare ieftini, de exemplu, pot arăta identic cu perechile originale. Este imposibil să îți dai seama dacă lentilele au o protecție adecvată împotriva razelor dăunătoare UV sau nu. Acestea se simț la fel, culoarea lentilei poate fi aceeași și totuși protecția oferită să fie aproape inexistentă.

Chiar și ochelarii ieftini care au scris pe ei aspecte de tipul “100% protecție UV” sau “ lentile polarizate”, de cele mai multe ori, dau voie razelor dăunătoare să ajungă la ochi, ceea ce în timp deteriorează vederea.

Cumpărând ochelari de la optică, ai parte de atenția unor profesioniști în domeniu ce lucrează cu branduri de încredere ce oferă produse la cele mai înalte standarde de calitate.

 

2. Ochelarii ieftini de citit îți dăunează vederii.

Cele mai vulnerabile persoane în fața acestei probleme sunt de obicei pensionarii, care aleg să cumpere ochelari ieftini pentru a putea totuși citi cu ușurință. Problemă este că este prea ușor să alegi puterea de corectare greșită ceea ce obosește constant ochii și pe termen lung agravează pierderea acuității vizuale.

De asemenea, lentilele nu sunt fabricate cu grijă și precizie cum ar fi cele făcute la optică, nu sunt personalizate nevoilor clientului și nici nu oferă protecție împotriva luminii ecranelor.

Dacă dumneavoastră aveți nevoie, sau părinții dumneavoastră au observat că au nevoie de ochelari de citit, alegerea cea mai bună este să apelați la o optică medicală.

 

3. Ochelarii ieftini pot irita pielea.

Pielea feței este cea mai subțire și sensibilă. Ochelarii la un preț foarte mic sunt făcuți cu economie de materiale sau înlocuitori. În timp, aceste rame devin mai dure și își schimbă aspectul prin expunerea la raze UV (Dacă ați lăsat vreodată multă vreme plastic în soare, știți cum se usucă, devine fragil și își pierde culoarea). Permițând materialelor acestea să între în contact cu tenul, acestea provoacă iritații, discolorări și alte probleme.

Ca să nu mai amintim că de multe ori, unele rame ieftine sunt retrase de pe piață pentru că ar conține urme de plumb sau alte substanțe toxice.

 

4. Trebuie înlocuiți des.

Din cauza procesului și costului de fabricare, ochelarii ieftini nu sunt făcuți să reziste. De multe ori, trebuie înlocuiți chiar și după câteva săptămâni. Deci, decât să cumperi 4 perechi de ochelari la 50 de lei în 3 luni, e mai avantajos să cumperi o pereche de 150-200 de lei care rezistă și câțiva ani buni.

 

5.Poți fi sigur că cine ți i-a vândut va mai fi acolo și mâine?

Garanția unui obiect e doar atât de bună cât e cel care o oferă. Poți fi sigur că vânzătorul din piață te va ajuta în vreun fel dacă se întâmplă ceva cu ochelarii tăi? O optică medicală are mereu interesul tău în vedere și oferă în orice moment servicii de reparație de calitate.

 

Deci, ce poți face pentru a economisi bani?

Cere opticii tale ofertele curente sau întreabă dacă au vreun discount activ! Cere sfatul oftalmologului cu privire la ce este potrivit nevoilor tale și în ce măsură. Și, mai ales, ține minte că sănătatea ta este mai importantă decât orice sumă de bani!

pop-up cunsultatie gratuita Iris Optic