Tu știi care sunt tratamentele de lentile ideale pentru ochii tăi?

Atunci când trebuie să îți achiziționezi prima pereche de ochelari, alegerea lentilelor cu tratamentul potrivit pentru tine, poate fi o experiență destul de intimidantă.

Ca să îți ușurăm viitoarea alegere, în cele ce urmează îți vom da câteva informații în legătură cu cele mai uzuale astfel de tratamente.

Lentilele de protecție împotriva luminii albastre

Tratamentul destinat protecției împotriva luminii albastre le este familiar mai ales acelora care, întrucât petrec multe ore în fața ecranului calculatorului, au fost vizitați de sindromul de suprasolicitare digitală a ochilor.

Poate mai puțin cunoscut este faptul că acest tip de lentile împiedică trecerea luminii albastre, indiferent de sursa care o produce—telefon mobil, televizor, alte tipuri de ecrane digitale, sau chiar din mediul înconjurător. (Da, lentilele de protecție PC filtrează și razele UV dăunătoare din lumina naturală.) 

Având în vedere toate acestea, devine evident că oricare dintre noi are doar de câștigat dacă atunci când își alege lentilele, optează și pentru un astfel de tratament.

În funcție de gradul de protecție oferit și de nivelul de preț, există mai multe variante de lentile de protecție împotriva luminii albastre. Pentru cineva care petrece mai mult de 3-4 ore pe zi în fața calculatorului sau cu privirea orientată spre telefon este indicat un tratament cu un grad de protecție ridicat, în timp ce pentru cineva care se expune luminii albastre a dispozitivelor într-o măsură mai mică, sunt suficiente niște lentile care oferă un grad de protecție mai scăzut.

Lentile heliomate

Acestea reprezintă, în primul rând, o soluție excelentă pentru protejarea ochiului prin blocarea radiațiilor UV, iar în al doilea rând, un mod inspirat de a face un fashion statement.

Principiul lor de funcționare este următorul: în contact cu lumina puternică, lentilele heliomate își schimbă culoarea. Din 100% transparente ele se închid la culoare și devin similare celor de ochelari de soare.

Lentilele heliomate oferă atât protecția și look-ul specifice ochelarilor de soare, cât și claritatea atât de importantă în cazul ochelarilor de vedere. De aceea, ele sunt ideale pentru toți cei care vor să rezolve cu o singură pereche de ochelari atât situațiile de interior, cât și momentele în care trebuie să desfășoare activități afară, în timpul unor zile însorite.

La Iris Optic găsești lentilele ideale, indiferent de tratamentele de care ai nevoie

În portofoliul nostru vei găsi lentila care să răspundă tuturor nevoilor tale, indiferent dacă este vorba despre o lentilă corectoare, despre un tratament pentru prevenirea zgârieturilor și a depunerilor, sau despre protecție împotriva diverselor feluri de lumină și de raze dăunătoare ochilor tăi.

În plus, în magazinele noastre vei avea de partea ta un specialist gata întotdeauna să îți răspundă la întrebări. Împreună cu el vei putea lua decizia cea mai bună atât în cea ce privește sănătatea ochilor tăi, cât și în raport cu stilul tău de viață.