Tu câte ore petreci zilnic in fata ecranelor?
septembrie 13, 2021
Protectie PC - Iris optic

Simți că ai ochii obosiți si dureri de cap?

Dacă observăm că ochii noștri devin încordați și iritați în timpul zilei, poate proveni de la ceva numit sindrom de vedere computerizată. Este o afecțiune temporară a vederii cauzată de privirea îndelungata la ecranul computerului, fără ochelari corespunzători pentru utilizarea acestuia. Simptomele frecvente asociate cu această afecțiune sunt vedere încețoșată, ochi roșii sau uscați, vedere dublă, amețeli și dureri de cap.

Fiecare loc de muncă modern este plin de computere și dispozitive digitale. De exemplu, citiți acest articol pe telefon sau computer chiar acum. La locul de muncă sau chiar acasă, majoritatea dintre noi nu ar putea trăi fără dispozitivele noastre, dar din păcate ne provoacă și stres.

Se estimează că între 75 și 90% dintre utilizatorii de computere suferă de acest sindrom. Prin urmare, luarea de măsuri pentru a vă proteja ochii este necesară pentru a ajuta la reducerea riscurilor de viitoare probleme de vedere. Alegerea ochelarilor potriviți poate fi primul pas către protejarea împotriva oboselii digitale a ochilor.

Un studiu realizat recent de Global Media Intelligence arată că românii petrec  în medie 7 ore în fața ecranelor în timpul liber, la care se mai adaugă și orele petrecute în scopul muncii.

Ce soluții avem?

Răspunsul evident este să nu mai priviți ecranele, dar acest lucru pur și simplu nu este posibil pentru majoritatea oamenilor. Multe slujbe implică lucrul pe computere, iar utilizarea pe scară largă a smartphone-urilor înseamnă că nu vom pune ecranele jos prea curând.  Din fericire, există o nouă tehnologie de lentile care ajută la protejarea împotriva efectelor nocive ale ecranelor, cunoscuti sub numele de ochelari de computer.

Mulți dintre noi purtăm ochelari pentru a corecta problemele de vedere. Dar ochelarii de vedere obișnuiți nu sunt la fel ca ochelarii de computer. Ochelarii de citit pe computer sunt special concepuți pentru a ajuta la reducerea oboselii ochilor. Au un strat antireflex pentru a ajuta la reducerea orbirii și o nuanță care ajută la creșterea contrastului pentru o vizualizare mai ușoară. Pentru aceia dintre noi care poartă deja ochelari, sunt disponibili și ochelari pentru computer.

Iris Optic are grija de ochii tai și îți oferă 2 pachete promoționale PC Protect pentru tine și prichindelul tău :

Pachet PC protect Essilor pentru adulți 250 ron

Pachet PC protect Essilor pentru copii 280 ron

Plus că îți oferim și consultatii optometrice și oftalmologice gratuite pentru toti cei care aleg să iși facă ochelarii la noi!

 

Ar trebui să fim îngrijorați de expunerea prelungită la lumina albastră?

Răspunsul scurt este da. Lumina albastră este un pic ca sarea, corpurile noastre au nevoie de ea, dar mâncatul prea mult și poate provoca hipertensiune arterială. În timp ce expunerea la lumina albastră are unele beneficii pozitive, lumea noastră digitală modernă ne-a supraexpus.

Cum ne afectează lumina albastră vederea?

Ochii noștri nu au fost evoluați pentru lumea noastră digitală modernă. Corneea și lentila ochiului nu sunt bune la filtrarea luminii albastre de la atingerea retinei noastre, stratul subțire de țesut primitor de lumină care acoperă partea din spate a ochiului. În timp, acest lucru poate provoca daune celulelor sale sensibile la lumină. Pe măsură ce îmbătrânim, se înrăutățește și ne poate face mai susceptibili la boli oculare, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

Si copiii trebuie să poarte ochelari de protecție?

Da, mai mult decât adulții. Copiii au inceput in ultima perioadă să folosească dispozitive electronice care emit lumină albastră de la 1 sau 2 ani. Copiii mici sunt și mai sensibili la expunerea la lumina albastră, deoarece obiectivul ochilor lor este chiar mai transparent decât adulții, permițând trecerea mai multor lumini .

 Având o viață mai lungă în față, au o expunere crescută la efectele sale dăunătoare și, prin urmare, o șansă mai mare de deteriorare datorită utilizării ecranului.

Câteva sfaturi utile pentru a vă proteja ochii:

Poartă ochelari de computer

Expune-te la lumina naturală

Faceți pauze frecvente de la vizualizarea dispozitivelor

Poartă ochelari de soare în timpul zilei

Evită utilizarea dispozitivelor digitale chiar înainte de culcare

Vă așteptăm cu drag să beneficiați de serviciile noastre și să descoperiți cele peste 1000 de modele de rame de ochelari de vedere, lentile de contact și ochelari de soare!

pop-up cunsultatie gratuita Iris Optic