Tot ce trebuie să știi despre lentilele progresive
iulie 13, 2021
Lentile progresive - IrisOptic

Ochelarii de vedere vin într-o varietate de modele. Aceștia sunt un instrument optic care au rolul de a proteja ochiul sau de a corecta anumite defecte ale vederii prin lentile aeriene.După numărul focarelor lentilelor, acesta se clasifică în lentile monofocale și multifocale.

Lentilele multifocale se folosesc în special pentru prezbiti și pot fi bifocale, trifocale sau progresive.Partea superioară a lentilei permite vederea la distanță, iar partea inferioară permite vederea pentru aproape.

Ce sunt lentilele progresive?

Lentilele progresive sunt  lentile multifocale special pentru persoanele care au nevoie de lentile de corecție  pentru a vedea obiecte îndepărtate și apropiate. Pentru a explica mai ușor, aceste lentile permit purtătorilor de ochelari să vadă cu usurință orice detaliu pentru a îndeplini activități diferite efectuate la distanțe diferite.

Necesitatea unei lentile progresive crește odată cu înaintarea în vârstă. Această situație apare ca urmare a pierderii elasticității muschiilor ciliari și presupune pierderea graduală  a abilitații ochiului de a-și modifica focalizarea pentru a vedea obiecte din apropiere si nu este o boală ci,asemenea ridurilor ,poate afecta pe oricine la un moment dat în viață.

De regulă, apare în jurul vârstei de 40 de ani și provoacă dificultăți în ceea ce privește dioptria de aproape. In cazul persoanelor care suferă de miopie apare mai târziu.

Poate fi corectată cu ochelari de citit,bifocali,progresivi și lentile de contact multifocale.

Deși această abordare poate funcționa, lentilele progresive oferă o soluție mai simplă și mai convenabilă la problemele de vedere legate de vârstă:

  • Secțiunea superioară oferă puterea dioptrica  de care aveți nevoie pentru a vedea clar la distanță.
  • Secțiunea inferioară oferă puterea de care aveți nevoie pentru a vedea clar de aproape.
  • Secțiunea din mijloc vă ajută să vedeți clar la distanțe intermediare.

Aceste lentile oferă o crestere continua,progresiva a puterii dioptrice de sus in jos.

Lentile Progresive - IrisOptic

Care sunt beneficiile lentilelor progresive?

Lentilele progresive nu sunt doar o opțiune pentru corectarea miopiei și hipermetropiei, ci pot corecta și astigmatismul.

Un astigmatism este atunci când lumina nu se concentrează uniform pe retină din cauza corneei de formă neregulată, rezultând o vedere neclară.

Împreună cu corectarea problemelor de vedere, alte avantaje ale lentilelor progresive includ:

  1. Ai nevoie doar de o pereche de ochelari

Unii oameni consideră că ochelarii progresivi  sunt  mai buni decât ochelarii monofocali, deoarece le permite să vadă clar la diferite distanțe fără a fi nevoie să poarte o a doua pereche de ochelari.

  1. Fără linie bifocală inestetică

Lentilele progresive oferă avantajele unor  focare  multifocale fără o linie inestetica. De asemenea, din moment ce există o schimbare treptată a puterii dioptrice nu trebuie să vă confruntați cu modificări bruște de claritate, care sunt comune cu liniile multifocale.

  1. Aspect modern și tineresc

Ochelarii de vedere bifocali și trifocali sunt asociați uneori cu bătrânețea. Așadar, purtarea ochelarilor cu o linie bifocală vă poate face să vă simțiți conștient de sine. S-ar putea să vă simțiți mai confortabil cu o pereche de ochelari progresivi, deoarece nu există o linie vizibilă.

Este nevoie de timp pentru a vă acomoda  cu ochelarii progresivi. Trebuie să vă antrenați să priviți în  partea inferioară a obiectivului atunci când citiți, să priviți drept în față pentru distanță și să priviți undeva între cele două puncte pentru distanța medie sau pentru a lucra cu computerul/telefon.

Sfaturi pentru adaptarea la lentilele progresive

Dacă decideți să încercați aceste lentile, utilizați urmatoarele sfaturi:

  • Alegeți un magazin de optică de calitate, care vă poate ghida pe parcursul procesului, vă poate ajuta să alegeți o rama și asigurați-vă că centrele pupilelor sunt perfect centrate . Progresivii slab încorporați sunt un motiv comun pentru care oamenii nu se pot acomoda.
  • Acordați-vă una sau doua saptamani pentru a vă acomoda cu ele . Unele persoane pot avea nevoie chiar de o lună.
  • Asigurați-vă că înțelegeți instrucțiunile optometristului despre modul de utilizare.
  • Purtați lentilele noi cât mai des posibil și nu mai purtați celelalte perechi de ochelari. Aceasta va face ajustarea mai rapidă.

Iris Optic Bucuresti s-a specializat în furnizarea celor mai bune și calitative lentile progresive astfel încât vă pune la dispoziție un personal specializat în lentilele progresive, consultație gratuită cu medicul oftalmolog și îndrumare pe tot parcursul tranziției.

De ce e mai bine să vă cumpărați ochelarii progresivi din magazine decât online?

Aproximativ 80% din problemele pe care oamenii le au cu lentilele progresive provin din erori de montare.Este necesar să se aleagă o ramă care să se potrivească trăsăturilor feței purtătorului și să fie stabile pe nas, oferind înalțimea necesară montajului. Odată ce ochelarii se întorc din laborator, optometristul vă va solicita să le încercați pentru a efectua o verificare finală a ajustării și pentru a se asigura că se potrivesc corect.

Acest lucru se realizează prin două măsurători pe care optometriștii le vor face înainte de a comanda noile lentile: Distanța pupilară și Înălțimea de montare.

Distanța pupilară (PD) este distanța dintre pupile. Înălțimea de montare se măsoară de la centrul pupilei până la baza lentilei pentru fiecare ochi.

Personalizarea lentilelor în funcție de nevoile tale

Lentilele progresive sunt disponibile în toate materialele de ultimă oră, ce le face mai subțiri, mai ușoare și mai confortabile de purtat. Progresivele realizate din materiale pentru lentile din plastic cu un indice ridicat, pot fi cu până la 50% mai subțiri decât lentilele bifocale standard din plastic.

Lentilele progresive pot fi personalizate pentru a se potrivi cât mai bine cu stilul de viaţa al purtătorului. Lentilele ochelarilor pot avea opţiuni diverse, mai exact lentile fotocromice, adică heliomate, care se închid în funcţie de cantitatea razelor UV, lentile cu protecţie pentru calculator, tratament anti aburire, anti zgâriere etc.

Programează-te la o consultație gratuită în oricare dintre locațiile noastre completând formularul de mai jos.

Vă asteptam cu drag să beneficiați de serviciile noastre și să descoperiți cele peste 1000 de modele de rame de ochelari de vedere.

Formular de contact – Consultatie GRATUITA

pop-up cunsultatie gratuita Iris Optic