Lentile MiYOSMART

MiYOSMART este numele gamei revoluționare de lentile dezvoltată de producătorul japonez Hoya, destinată tratamentului miopiei la copii. Suntem mândri să anunțăm că suntem printre primele rețele de cabinete de optică acreditate să distribuie acest nou tip de lentile în piața din România.

Miopia, unul dintre cele mai răspândite vicii de refracție la nivel mondial

Există estimări potrivit cărora, până în anul 2050, dintre cele zece miliarde de persoane care vor alcătui populația lumii la momentul respectiv, aproximativ jumătate—adică în jurul de de cinci miliarde—ar putea fi atinse de această problemă.

Din punct de vedere al impactului în funcție de grupa de vârstă, miopia are rata de progresie cea mai severă la copiii de până în zece ani. (Bineînțeles, la copiii cu miopie forte, aceste rate de progresie sunt semnificativ mai mari decât la medie.)

În situațiile în care este ignorată, sau dacă e tratată necorespunzător, miopia poate duce la probleme serioase de vedere, care îl vor însoți pe actualul copil pe tot parcursul vieții.

Câteva detalii în legătură cu inovația MiYOSMART destinată reducerii miopiei

Tehnologia cu ajutorul căreia lentilele MiYOSMART reușesc să revoluționeze tratamentul miopiei infantile poartă numele D.I.M.S.—adică Defocus Incorporated Multiple Segments. 

O astfel de lentilă este alcătuită din două suprafețe cu funcții complementare. Prima este zona optică centrală, a cărei funcție constă în corectarea erorilor de refracție în privitul de distanță. Grație acestei suprafețe, copilul obține claritate pentru cele mai uzuale dintre nevoile sale zilnice: activitățile de la școală, sportul și privitul la televizor. 

A doua zonă—și în asta constă de fapt partea inovativă a lentilelor MiYOSMART—este formată dintr-un set de segmente de focalizare multiplă. Acestea înconjoară uniform zona centrală clară, și care au scopul de a controla progresia miopiei.

Practic, purtând ochelari echipați cu acest gen de lentile, copilul obține în același timp o vedere clară și o defocalizare miopică la toate distanțele de vizualizare.

Studiile clinice au demonstrat eficiența inovației propuse de lentilele MiYOSMART

Spre exemplu, într-o cercetare desfășurată de-a lungul a doi ani, progresia miopiei a fost încetinită, în medie, cu 59%, iar creșterea axială a ochilor a fost încetinită cu o medie de 60% la grupul de copii care au folosit lentilele MiYOSMART. Aceste numere au fost cu mult mai bune decât cele obținute de grupul de copii care au purtat lentile simple de corectare a miopiei.

Remarcabilele rezultate aduse de aceste lentile revoluționare au fost validate și prin obținerea unor importante premii la evenimente internaționale dedicate inventicii. În anul 2018, MiYOSMART a câștigat, în Elvețiahttps://www.high-endrolex.com/11, numeroase premii la Expoziția Internațională de Invenții din Geneva. Iar în 2020, la Salonul Mondial de Optică Silmo de la Paris, a câștigat premiul Silmo d’Or la categoria Vedere.

Lentilele MiYOSMART, proiectate pentru a face față cu brio stilului de viață activ al copiilor

Materialul din care sunt fabricate aceste lentile este policarbonatul. Datorită acestui fapt, ele au în același timp niște calități fizice excelente—fiind ușoare, subțiri și foarte durabile—și oferă un grad ridicat de protecție împotriva radiațiilor UV.

Spre diferență de adulți, copiii nu au cultul lucrurilor. Din acest motiv, de regulă, ei tratează obiectele cu mult mai puțină grijă. Iar ochelarii nu constituie o excepție. Prin urmare, pentru a preveni deteriorarea rapidă, sau și mai grav, eventualele accidentări, lentilele ochelarilor pentru copii trebuie să fie extrem de rezistente la impact.

A doua caracteristică esențială a acestor lentile este protecția foarte bună împotriva razelor UV. La copii, pupila este mai mare, iar rezistența mediilor din interiorul ochiului la lumină este mult mai mică decât în cazul adulților. Datorită acestui cumul de factori, la care se adaugă și timpul mult mai mare pe care ei îl petrec jucându-se în aer liber, devine evident că ochii lor sunt foarte expuși la efectele negative ale excesului de soare. 

Prin urmare, o lentilă care să ofere atât rezistență la diferitele șocuri, cât și protecție împotriva radiațiilor ultraviolete reprezintă nu doar un lucru important, ci unul de-a dreptul obligatoriu. De aceea, achiziția unei pereche de ochelari echipată cu lentile MiYOSMART reprezintă o investiție care va asigura performanța pe termen lung a vederii copilului.

Pentru si mai multe detalii, te invitam sa vizionezi urmatorul video