Cum se desfășoară consultul la Iris Optic și de ce să îl faci la noi?
februarie 4, 2022
Articol consultatie gratuita - Iris Optic

Tu când ți-ai facut ultima oară un consult al ochilor?

Colegiul Optometriștilor recomandă ca toți cei peste 16 ani să facă un test oftalmologic sau optometric la fiecare doi ani sau anual dacă aveți o problemă la ochi. Copiii ar trebui să facă teste anuale chiar dacă nu au probleme pentru a preveni o posibilă afecțiune.

Ce boli pot fi descoperite la un consult al ochilor?

Pe lângă determinarea dioptriilor, testele oculare pot detecta probleme medicale, cum ar fi diabetul și hipertensiunea arterială, înainte ca acestea să devină simptomatice, deoarece aceste afecțiuni duc la modificări ale vaselor de sânge din spatele ochiului.

Alte probleme, cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, în care partea centrală a spatelui ochiului nu mai funcționează și vă pierdeți vederea direct în fața dvs., cataracta  care vă întunecă vederea și glaucomul, în care se acumulează lichid în înteriorul ochiului, toate pot fi detectate prin teste oculare de rutină. Unele dintre aceste afecțiuni sunt mai tratabile decât altele.

Cine sunt cei mai predispuși la problemele oculare?

Vârsta are cel mai mare impact asupra ochilor noștri, mai ales între 40 și 60 de ani. Acesta este momentul în care multora dintre noi ne este mai greu să cîțim și începem să suferim de oboseală. Vârsta ne reduce capacitatea de concentrare și fără ajutor, ochii ni se simt obosiți și murdari și avem dureri de cap tensionate. Medicii de familie vor sugera adesea o trimitere la optometrist/medic oftalmolog atunci când pacienții se plâng că au dureri de cap regulate.

Pot sta non stop în fața ecranelor daca am ochelari?

Chiar dacă purtăm ochelari, este important să avem grijă de ochii noștri dacă folosim ecrane digitale pentru perioade lungi de timp. Imaginea de pe un ecran ne face să ne ajustăm focalizarea mai des și ne obosește ochii – care se simt și uscați pentru că uităm să clipim când citim pe un ecran. Este recomandat să luăm o pauză de cinci minute departe de ecrane la fiecare oră.

De ce să alegi Iris Optic atunci când e timpul pentru un consult?

Cu o experiență de peste 30 de ani în sănătatea ochilor, Iris Optic îți pune la dispoziție 4 cabinete în Bucuresti pentru a nu fi nevoit să petreci mult timp în trafic.

Pe lângă consultațiile optometrice, îți oferim gratuit și consultații oftalmologice ce includ fund de ochi și tensiune oculară, astfel încât tu scurtezi timpul alocat pentru obținerea unei trimiteri de la medicul de familie, așteptarea cu săptămanile pentru o programare și statul la  cozile lungi din spitale.

Avem o gamă variata de rame de ochelari, lentile de contact și ochelari de soare  cu prețuri accesibile  tuturor.

Deoarece întelegem cât este de important să primiți ochelarul în cel mai scurt timp, am construit propriul nostru laborator de montaje și reparații. Astfel, majoritatea ochelarilor sunt gata de pe o zi pe alta sau cel mult 48h. Excepție o fac dioptriile de rețetă sau cele progresive.

Poți sta liniștit știind că ai ales o pereche de lentile calitative și de ultimă generație deoarece lucrăm cu cei mai buni furnizori de lentile precum Essilor, Hoya  Zeiss și Rhein și oferim garanția acestora pentru 2 ani.

Fie că e pentru prima oară cand porți ochelari sau esti un veteran în domeniu, consultanții noștri îți vor oferi tot ajutorul și expertiza lor pentru a alege cele mai potrivite rame nevoilor tale!

Cum decurge un consult la Iris Optic?

De cum ajungi în locatiile noastre, vei fi preluat de un coleg și condus la consultație.

Impreună cu optometristul sau medicul oftalmolog se va realiza anamneza, adica un scurt istoric medical pentru a înțelege mai bine nevoile tale.

Cu ajutorul optotipului, se va determina dioptria aproximativa a ochilor,  iar cu ajutorul ochelarului de probă se va  hotari dioptria exactă.

Fundul de ochi și tensiunea oculară se vor efectua pentru cei care doresc aceste teste suplimentare și care au nevoie.

Tensiunea oculară este realizată cu ajutorul unui aparat ce se numeste tonometru.  În timpul procedurii, medicul nu atinge direct ochiul, ci este folosit un jet de aer care aplatizează corneea.

Tonometrul măsoară presiunea intraoculară rezultată în urma schimbării luminii care se reflectă la suprafața corneei în timp ce este supusă la jetul de aer. Acest tip de tonometrie este cel mai ușor de efectuat copiilor.

Fundul de ochi se realizează cu biomicroscopul și are ca rol vizualizarea retinei, vaselor de sange și a cristalinului. Pentru efectuarea acestei proceduri se vor aplica niște picături ce vor dilata pupila, așa că nu este indicat să conduceți urmatoarele ore deoarece vederea va fi încețoșată.

În discuția finală , specialistul îți va stabili diagnosticul și îți va recomanda dacă ai nevoie de ochelari de vedere, tratamente sau alte investigații.

 

Vrei să te convingi singur?

Programează-te astăzi la o consultație gratuită!

Formular de contact – Consultatie GRATUITA

pop-up cunsultatie gratuita Iris Optic