Cum sa iti alegi ochelarii in functie de forma fetei
ianuarie 17, 2020
Cum sa iti alegi ochelarii in functie de forma fetei

Pentru mulți dintre noi, cel mai important aspect in alegerea ramelor de ochelari este modul în care acestea se potrivesc cu forma fetei noastre.
Ai putea incerca fiecare pereche de ochelari din magazin, pentru a vedea cum se potriveste fiecare sau am putea determina din timp ce stiluri de rame si culori se potrivesc fetei noastre.

Ar trebui să luați în considerare trei puncte principale atunci când alegeți o rama pentru ochelarii de vedere potriviti pentru forma feței dumneavoastră.
Ochelarii de vedere ar trebui să repete caracteristicile dumneavoastra personale cele mai bune (cum ar fi o rama albastra pentru a se potrivi cu ochii albaștri) iar forma ramelor ar trebui să contrasteze cu forma feței. Dimensiunea ramelor trebuie să fie în funcție de dimensiunea feței dumneavoastră.

De asemenea, în timp ce majoritatea fețelor reprezintă o combinație de forme și unghiuri, există șapte forme de bază: triunghi, rotund, oval, alungit, de bază, triunghi de bază, diamant și pătrat.

Iată o descriere suplimentară a acestor forme de fețe și care sunt tipurile de cadre care funcționează cel mai bine pentru fiecare in parte. Un bun optician vă poate ajuta să utilizați aceste linii primare pentru a va alege cel mai bine noua pereche de ochelari.

– Forma ovala:
O față ovală este considerată forma ideală datorită proporțiilor sale echilibrate. Pentru a păstra echilibrul natural al ovalului, căutați rame de ochelari care sunt la fel de largi ca (sau mai largi) decât cea mai largă parte a feței.
– Forma triunghi:
Pentru a minimiza lățimea părții superioare a feței, încercați rame care sunt mai late în partea de jos, culori și materiale foarte luminoase și stiluri de rame fără colț (care au un efect ușor și aerisit, deoarece lentilele sunt pur și simplu ținute în loc de câteva șuruburi).
– Forma alungita:
O față alungită este mai lungă decât cea normala și are o lungă linie dreaptă a obrazului și uneori un nas lung. Pentru a face ca o față alungită să pară mai scurtă și mai echilibrată, încercați rame care au mai multă adâncime decât lățime, teme decorative sau contrastante care adaugă lățime feței.
– Forma patrata:
O forma pătrată a fetei, are o linie puternică a maxilarului și o frunte largă, plus lățimea și lungimea sunt în aceleași proporții. Pentru a face o față pătrată mai lungă și pentru a înmuia unghiurile, încercați stiluri înguste de rame, care au mai multă lățime decât adâncime.
– Forma diamant:
Fețele în formă de diamant sunt înguste la linia ochiului și la linia maxilarului și au pomeți largi care pot fi înalți. Aceasta este forma cea mai rară a feței. Pentru a evidenția ochii și pentru a înmuia pomeții, încercați rame care prezintă detalii sau linii distinctive de frunte sau încercați ochelari fără rame sau forme ovale de rama.
– Forma rotunda:
O față rotundă are linii curbe cu lățimea și lungimea în aceleași proporții și fără unghiuri. Pentru a face o față rotundă să apară mai subțire și mai lungă, încercați rame înguste de ochelari, pentru a prelungi fața. Sunt recomandate rame mai largi decât adânci, cum ar fi o formă dreptunghiulară.
– Forma triunghiulara la baza:
O forma triunghiulară la bază are o frunte îngustă și se extinde la zona obrazului și a bărbiei. Pentru a adăuga lățimea și a accentua treimea superioară îngustă, încercați rame care sunt puternic accentuate cu culoarea și detaliile, in jumătatea superioară sau încercați forme de ochi de pisică.
Dacă țineți pasul cu tendințele modei, probabil că acordați atenție culorilor care domină fiecare sezon, în reviste de modă și în magazinele de îmbrăcăminte.
Producătorii își ajustează culorile de îmbrăcăminte și accesorii în funcție de ceea ce designerii cred despre comportamentul consumatorului si anume, ce vor considera cel mai atrăgător la un moment dat. Designerii ochelarilor creează rame și în cele mai recente culori.

Ați putea fi tentat să alegeți o culoare a ramei care „merge cu totul”. Însă luați în considerare o culoare care te laudă cu adevărat și te ajută să-ți faci declarația stilului personal. Atâta timp cât sunteți deschis la idei de culori noi, nu veți fi niciodată acuzat că aveți ochelari plictisitori.

La Iris Optic Bucuresti si pe www.iris-optic.ro gasiti mereu cea mai variata gama de ochelari de soare, rame de ochelari, cat si lentile de contact colorate.

pop-up cunsultatie gratuita Iris Optic